Roelof Bisschop, SGP’er in hart en nieren, heeft de afgelopen 11 jaar een belangrijke rol gespeeld in de Tweede Kamer. Als 16-jarige jongen was hij al te vinden op gemeenteraadsvergaderingen in zijn geboortedorp Staphorst. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Bisschop zelf besloot de politiek in te gaan. Meer over zijn politieke carrière, achtergrond en gezinsleven lees je hier. 

Hoe het allemaal begon

Op 30 november 1956 werd Roelof Bisschop geboren in Staphorst. Zowel zijn ouders als opa waren SGP’ers. Roelof woonde dan ook regelmatig een gemeenteraadsvergadering bij om zijn opa aan het werk te zien. In 1987 werd hij zelf raadslid voor de SGP in Veenendaal. Een taak die hij maar liefst 20 jaar vervulde. 

In 2008 besloot hij dat hij een andere richting op wilde. Hij werd locatiedirecteur van het Wartburg College in Rotterdam. In 2012 kreeg de SGP drie zetels in de Tweede Kamerverkiezingen, die zetel was voor Bisschop. Hij zet zich onder andere in voor landbouw, onderwijs, vreemdelingenzaken en migratie. 

Het gezinsleven van Roelof Bisschop

Roelof Bisschop en Christien de Jong gaven elkaar in 1979 het jawoord. Sindsdien heeft Christien het licht gegeven aan zes kinderen. Drie meisjes en drie jongens. Zowel Christien als Roelof geven aan dat humor in de politiek heel belangrijk is. Dat doet ons geloven dat er in huize Bisschops regelmatig gelachen wordt. Uit wat ze zegt mogen we ook opmaken dat Roelof zijn werk in de politiek thuis zoveel mogelijk van zich af probeert te zetten. 

Na elf jaar is het einde voor Roelof Bisschop in zicht

Roelof Bisschop heeft in september 2023 aangegeven om na de verkiezingen niet meer de Tweede Kamer in te gaan. De Veenendaler heeft aangegeven dat het na 11 jaar in de Tweede Kamer tijd is om afscheid te nemen. Een van de redenen daarvoor is het feit dat hij de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Bisschops heeft er vol vertrouwen in dat zijn plek goed wordt ingevuld door andere leden van de SGP.

Wel zegt hij het spijtig te vinden dat op sommige vlakken momenteel geen goed beleid is. Het lijkt erop dat de samenleving weinig vertrouwen heeft in de overheid. Dat is pijnlijk om te constateren en zou elke volksvertegenwoordiger wakker moeten schudden. Roelof Bisschops wenst zijn opvolging veel wijsheid en succes met deze opgave.

Deel dit artikel